arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt


NATJEČAJ ZA PREDSTAVE

Deadline: 1. rujna 2006.

Kontakt: 091/519-7143, [email protected]

Mala performerska scena raspisuje natječaj
za predstave koje će se izvesti na drugom
međunarodnom Festivalu novog cirkusa.

Festival novog cirkusa održat će se u stude-
nom u Zagrebu.

Za sudjelovanje na Festivalu mogu se prijaviti
profesionalne i amaterske cirkuske, kazališne,
plesne ili performerske skupine koje apliciraju
predstavom novog cirkusa.

Prijavljene predstave ne smiju biti javno izvedene prije samog Festivala, što znači da svoju premijeru moraju doživjeti na Festivalu. Organizator će financirati izvedbe odabranih predstava.

Ovogodišnji će se Festival fokusirati na fizikalnu odrednicu visine i uz nju pripadajuće elemente moći (visoki položaji, gledati s visine, život na visokoj nozi, tradicijske ili hijerarhijske vertikale...), te rezultirajuću društvenu diferencijaciju. Također, moć se promatra i kao sposobnost nadvladavanja osobnih prepreka ili društvenih klipova, radi ponovnog uzdizanja. Unatoč tematskom fokusu, u festivalski program bit će prihvaćene i predstave koje nisu izravno usredotočene na pitanje visine/moći ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.

Uz ispunjenu prijavnicu prijavi je potrebno priložiti i rezime o povijesti grupe ili solista (profesionalni CV), pet fotografija i video snimku predstave na VHS-u, CD-u ili DVD-u (do zaključenja natječaja to može biti work in progress, dok finalna verzija mora biti gotova do listopada), te ostalu prateću dokumentaciju.

Ukoliko aplikanti ne mogu osigurati video snimku, mogu se obratiti Festivalu koji će im osigurati adekvatne uvjete za prijavu.

Svi aplikanti bit će pravodobno obaviješteni o rezultatima natječaja putem kontakata koje navedu u prijavnici.

Prijave se šalju na e-mail [email protected] ili na adresu: Festival novog cirkusa, Sv. Mateja 68, 10000 Zagreb.

Prijavnica i ostali detalji o festivalu nalaze se na www.cirkus.hr.