skrenula s puta lubenica
arhiva
naslovnica
kolumne
forum
kontakt
Na službenim web stranicama Anne Nicole Smith samo crnilo, tek dvije godine koje su označile dolazak i odlazak dive za koju je rijetko tko znao čime se bavi doli sudovanjem oko novca koji bi joj još više olagodio platinasti život. Živimo u vremenu u kojem je na CNN-u breaking news upravo smrt Playboyeve zečice, hodajućeg spomenika plastičnoj kirurgiji, moderne Venere čije je majčinsko obilje tek medijski eksploatiran privid. Tragična u svojoj smrti, udaljena nakon rođenja kćeri, k tome udaljena istim onim pilulama za mršavljenje koje su ju navodno vratile u formu i žižu medijskoga interesa, ugasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala i brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.

 

Kao male igrale smo se barbikama. I neki dečki. Da smo znali da će jedna od inkarnacija barbike uzgojiti sto kila i da će se po sudu vucarati zbog ostavštine Metuzalema u kolicima, ne bismo se kao djevojčice smijale. Jer kako stvarne plastične ljepotice žive nismo mogle saznati u ženskim feljtonima koji pričaju neke daleke priče o princezama na zrnu graška i kraljicama zlatnog srca.

Anna Nicole Smith, personifikacija erotizirane barbike, simbol urbano-moderne silikone, rođena šezdesetih u američkom Texasu, rudarski je kopala kroz život i mukom pekla zanat. Prvo je ranih devedesetih zahvaljujući carskim implantantima postala Playboyeva djevojka, a onda je ulovila čiku u kolicima. Čiki je bilo preko devedeset i teško da je zadovoljvao potrebe razigrane plavojke. Osim što je bio težak. Milijune dolara. Kad je umro, mlada je postala najpoznatija udovica u lovu na bogatstvo. Klišej ili fatamorgana, a ne!  Bila je to ultimativna priča devedesetih. Kad je konačno svoju lovu na sudu izborila, već se bila toliko izobličila od debljine da smo je lako mogli zamisliti kako na dnevnoj bazi guta redove šampita i nizove krempita. Kako golemim tijelom zauzima polovinu kauča gledajući američki Superbowl. Onda se posljednjih godina stala vraćati na scenu. Opet atraktivna i smanjene kilaže. Američka posrnula sveljepotica spremala je svoj comeback. Potom tragedija, od droge joj umire sin. Potom sreća, rađa djevojčicu. A onda nažalost - veliki prasak. Ne, nije se rasplinula od tužnog silikonskog života, tek je progutala više šarenih pilula za mršavljenje i zauvijek usnula u floridskom hotelu. Anna Nicole, šokantna kraljica žutog tiska, žena koja se nije stidjela svojih lubenica. Na celuloidnoj vrpci ostala je zabilježena njezina karakterno- akcijska uloga u kič spektaklu "Neboder", nama zanimljivom i zbog uloge tigra Branka Cikatića. Pokoj joj duši. Napaćenoj američkoj duši.

in memoriam
 Autor    Mica Petrović