Tu ste: Home // Likovnost // Kako ispravno koristiti ljudsko tijelo

Kako ispravno koristiti ljudsko tijelo

pipal_ivanaU Galeriji VN danas u 19 sati otvara se izložba Ivane Pipal „Knjiga treća – Uputstva za upotrebu (ljudsko tijelo)“. Ivana Pipal rođena je u Zagrebu, 1990. godine. Nakon Škole primijenjenih umjetnosti upisala je studij Animacije i novih medija te diplomski studij Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Bavi se ilustracijom, animacijom, stripom, knjigom umjetnika i instalacijom. Članica je Komikaza, stripove i ilustracije do sada je objavljivala u nekoliko časopisa, animatorske radove predstavila je na brojnim festivalima i televiziji, a njene su se animacije mogle vidjeti i na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti. Krajem prošle godine objavila je prvu knjigu „Priča o teti Mandi“, ove godine izlagala je na prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji Nova, a aktivno sudjeluje u stvaranju neformalnog umjetničkog kolektiva SF ljubavnice.

pipal_melankolijaKako obući neudobne tenisice

„Knjiga treća – Uputstva za upotrebu (ljudsko tijelo)“ predstavlja ljudski oblik, njegove dijelove i gdje se što nalazi, te njegove funkcije i osjetila kojima se možete koristiti. S obzirom da se nalazite u tijelu, s njime možete baratati kao s alatom kroz koji primate informacije iz vanjskog svijeta, učite i djelujete u interakciji s drugim fizičkim manifestacijama. Knjiga će vam ponuditi i nekoliko prijedloga ili uobičajenih situacija i radnji vezanih za boravak u tijelu.

Zahvaljujući Ivani Pipal možete vrlo precizno saznati kako koristiti tijelo, tu su mogućnosti i prijedlozi, pokreti, premještanje, mrdanje nogom, hodanje, sjedanje na stolicu, okretanje zglobova, upotreba korisnih prstiju, održavanje, pranje zubiju, rezanje noktiju, hranjenje i unošenje, držanje predmeta, odmaranje, spavanje, mijenjanje položaja, oblačenje, neudobne tenisice…

Izložba Ivane Pipal ostaje otvorena do 19. rujna, a evo djelića njenih promišljanja o ljudskom tijelu:

Sram

nisam sigurna, odmičem pogled, gledam u pod, osjećam osjećaj >tuga<, skupljaju se oči prema iza, pritisak u čelu, radim bore na čelu i između očiju, magla u očima, potreba za isključivanjem, odustajanje od kontrole, >strah<, paraliza, bojim se da me neće voljeti, osjećaj o krivim postupcima, fiksirane oči, zamućen pogled, hladne nosnice, nervoz, njihanje tijela, isključivanje misli.



Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.