Tu ste: Home // Glazba // Jazz i interaktivna večer glomazne poezije na Amadeu

Jazz i interaktivna večer glomazne poezije na Amadeu

 

tadic_rambo

Scena Amadeo nudi ovih dana koncerte autora s kojima se ne može pogriješiti. Oni koji prate hrvatsku jazz scenu već dobro znaju za pijanista Matiju Dedića ali i vibrafonista Šimuna Matešića. Iako ovo dvoje glazbenika ne pripadaju istoj generaciji, obojica baštine istu jazz tradiciju i uzore čiju će glazbu predstaviti u svojem prvom zajedničkom koncertu 08. srpnja. Matija Dedić nedvojbeno je najbolji domaći jazz pijanist koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao s mnogo uglednih i utjecajnih glazbenika, a osvojio je i brojne glazbeničke nagrade. Njegov osamnaestogodišnji kolega Šimun ima klasično glazbeno obrazovanje, a svirao je i učio od najboljih jazz učitelja kao što su Boško Petrović, Glen Burton i Allen Vituzzi. Dobitnik je nagrade Judita za koncert održan na Splitskom ljetu kada je nastupao s čuvenim francuskim gitaristom Christianom Escoudeom. Ovaj jazz duo izvoditi će kompozicije koje su skladali Keith Jarett, Pat Metheney, Chick Corea i mnogi drugi.

Večer kasnije, dakle 9. srpnja, nastupaju Miroslav Tadić i Rambo Amadeus s programom „Večer glomazne poezije“ koju čini kombinacija Rambove poezije, proze, razmisljanja, filozofije, pjesama te njegovih i Tadićevihi instrumentala. Cijeli program je, naravno, unplugged i očekuje se puno interakcije s publikom, što znači da će dobar dio programa ovisiti upravo o njoj.

Cijena ulaznica je 70 kuna, a zbog najavljene kiše koncert Dedić&Matešić održat će se u utorak u Muzeju Mimara od 21 sat, a Tadić&Amadeus u srijedu u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.