Tu ste: Home // Književnost // Interliber: knjige, knjige i još knjiga

Interliber: knjige, knjige i još knjiga

interliber_holeZagrebački velesajam od danas pa idućih tjedan dana mjesto je na kojem se događaju tri sajma, Sajam glazbe i multimedije, Reeboot Infogamer – sajam industrije video igara, te onaj koji tradicionalno izaziva najviše pažnje i zanimanja – Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila. Iako papirnate knjige u bližoj budućnosti čeka teža bitka protiv elektroničke knjige, srećom još uvijek ima onih koji knjigu s koricama vole držati u rukama, listati i mirisati.

Interliber za svoje 37. izdanje okuplja do sada najveći broj izlagača, točno njih 250 kaže Neven Antičević, predsjednik Udruge nakladnika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i vlasnik izdavačke kuće Algoritam. Dakle, za razliku od prošle godine, u paviljonima 5 i 6 bit će dva do tri posto više izlagačkog prostora. Jedna od stranih gošći sajma bit će poznata spisateljica i povjesničarka Deborah Harkness koju dovodi nakladnik Fraktura, inače izdavač njene posljednje knjige „Knjiga života“ koju će autorica i potpisivati na štandu. Nakladnička kuća Profil ugostit će Florence Hartmann i F. Williama Engdahla te njihove knjige „Zviždači“ i „Uništite Kinu“. Nakladnička kuća Sandorf predstavit će svoja nova izdanja među kojima su „Arheološki rječnik“ koji potpisuju Ricardo Francovich i Daniele Manacorda, „Blue moon“ Damira Karakaša, te „Povijest Češke“ skupine autora. Na njihovom štandu moći će se i bilingualna knjiga „Žene i cirkus“ u izdanju Male performerske scene o ženskoj ulozi u razvoju ovoga progresivnog izvedbenog žanra. Sve knjige moći ćete kupiti uz znatan popust, što je, naravno, jedan od dobrih razloga za posjetu Interlibera.

Na ovoj manifestaciji tradicionalno će biti predstavljen i pobjednik V.B.Z.-ova natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine, a dodijelit će se i nagrada Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu, koja se dodjeljuje od 2005. godine. Ulaz na Interliber i Sajam glazbe i multimedije je besplatan, a ulaznice će se plaćati za sajam Reboot Infogamer. Interliber traje od 11. do 16. studenoga.



Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.