Tu ste: Home // Kolumne // Seks i gad // Hrengek bez kurtona

Hrengek bez kurtona

Ajme, čitaju me. Moja kolumna o skinsima koji su skupili pare za Portugal te tako odgodili mlaćenje pedera, prozviždala je Internetom poput munje. Čujem da su neki forumaši s gay.hr-a, zaljubljeni u tok mojih blentavih misli, ponudili da mi, vrlo praktično, pomognu oko onog mog povećanja životnog standarda. Još uvijek to mislim, pederi žive bolje. Seks s muškarcem znači profit.

No zašto uopće prizivam prožvakani html? Skinsi, Portugal, navijači… Ah, to je tako inspirativan svijet. Moralo se dogoditi jedno nogometno prvenstvo i jedna televizija viška, pa da HTV popizdi od raskalašenosti. Da, da… Sve je počelo time kad je RTL ili Nova, tko god već, počeo objavljivati, u pristojno nepristojnim količinama, novosklepanu pjesmicu hrvatskog navijačkog bića. Iz dubine grla, onako pravo muškog hrapavog, dopiralo je, bilježe mikrofoni: «Jebo te, kolko nas ima! Jebo te, kolko nas ima! Kolko nas imaaaa? Jebo te, kolko nas imaaaa!»

Navijačka masa, ona naviknuta na tehniciranje lopte glavom (poneki sigurno i s matematičkom nedoumicom kao posljedicom), pita se i pita – kolko nas ima. Doista, kolko, kakvih? Zagrljeni, upijaju jedan drugom znoj, dijele flaše i viču «jebo te». Taj mali, gotovo fotografski, moment objašnjava nam da se, u ime nacije, zajedništva i eventualno danas još Gotovine (ali tu se opet vraćamo na početak jer Gotovina JEST nacija), pripitomljuje ljudski mozak i svodi na stupidne visine inventivnog stvaralaštva kao onomad «Ja saam djevojka sa seela» (iz današnje perspektive Severine, jednako prosta i priprosta sklepanica od skladbe).

No nacija k’o nacija. Lopta je tvrda, mozak osjetljiv. Izvještavanje Nove i RTL-a očekivalo se, bit će, bez dlake pod nepcem. Ali što se moralo dogoditi HTV-u da izbrije svoj poslovično dlakav novinarski jezik? Hrvoje Hrengek, ona personifikacija hateveovske uštogljenosti, mladić zaklaman za preveliko odijelo i s mini-glavom i glasićem delaleovske tvrdoće, odlučio je skinuti kaiš i pokazati pišu. Ne samo pokazati, nego ga laganom drkicom dovesti do erekcije i tutnuti u prvu guzu, dakle govna. Bez kurtona. Specijalna HTV-ova emisija iz Portugala multiplicirala je Hrengekov orgazam do neslušljive mjere. Televizija koja je još do jučer strane titlove slobodnijeg govora prevodila kao «Hebo te» ili u rebusovskoj varijanti «J… te», pokazala se vulgarnijom nego li je to ikad mogla sanjati prilikom prvih polucija. I sad je to kao dobro, jer je narodski, s ulice. E pa nije. To bi bilo kao da netko novopromovirani dio takozvanog omnibusa «24 sata» («Sigurna kuća» mladog redatelja Kristijana Milića) zbog «naškog» govora, naravno uličarskog, u megalomanski izrabljivačkim količinama, proglasi vrlo prijemčljivim. U svakoj rečenici psovka. Ali do bljutavosti. Čak i za mene, koji prilično obilno koristim pičku i kurac kao dio vokabulara. Eto i za mene previše. Je li vam sad jasno? Ili da se upristojim velikim slovom, je li Vam sad jasno?

Hrengekovo orgijanje bez kurtona, iz minute u minutu, neprestano, čovjek nikako da svrši, učinilo mi se prilično suvišnim. Očekivao sam da će i on, samo što nije, poput Knjaza, uletjeti u kadar i, skakučući u svojim crveno-bijelim kariranim dokoljenkama, odjaviti se mašući mami i tati, te pjevajući im prigodnu «jebo te, koliko vas». Previše nas je. Definitivno previše. Oni, svi oni, o mom trošku sunčaju guzu u Portugalu i osvještavaju me da bih baš ja trebao bit pun psovki. Jebo te, hoću i ja pred objektiv. Da se guzim s portugalskim navijačicama, znojim s hrvatskim muškim pazuhom, pupak perem u Ožujskom i tapšam kulerski Hrvoja Hrengeka. Hoću i ja bit njihov prijatelj. Jebo te.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.