Tu ste: Home // Film // Festivali bračkih klapa (filmskih)

Festivali bračkih klapa (filmskih)

Počeci srpnja i kolovoza na Braču su rezervirani za film. Od 5. do 9. srpnja održava se Supetar Super Film Festival, a od 31. srpnja do 4. kolovoza festival Supertoon koji se, unatoč zabludi koju može stvoriti naziv, za razliku od prvog ne događa u Supetru, već u Bolu.

Supetar Super Film Festival je festival europskoga dokumentarnog filma koji se na Braču održava treći put. Organizatori ga zovu „najvećim otočkim filmskim festivalom“. Novost ovogodišnjeg SSFF-a jest da postaje natjecateljski, a uvodi se i nagrada publike. Glavni filmski program i ove je godine selektirao Oliver Sertić, a u službenoj se konkurenciji našlo osam recentnih međunarodnih dokumentaraca. U organizaciju festivala priključio se i Đelo Hedžiselimović koji je odabrao retrospektivu hrvatskog dokumentarnog filma iz arhive Jadran Filma. Ove je godine partner festivala Češka, a selekciju češkog filma potpisuje Milana Martinović. Uz filmski program posjetitelje očekuju i edukativne kreativne radionice, okrugli stol o filmu, turnir u boćanju, nastupi žonglera, ali i bogata te potpuno besplatna koncertna ponuda u kojoj prednjači Let3! Više o ovom festivalu saznajte na  www.supetarsuper.com.

Ako ćete na Brač početkom kolovoza, onda će vas u Bolu dočekati prvo izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije. Filmovi hrvatske i svjetske produkcije natjecat će se u kategorijama kratkog filma, filmova za djecu i omladinu, te animiranih glazbenih videa. Naći će se tu i panorame, retrospektive, tematske projekcije, izložbe te radionice za djecu. O krštenju ovog festivala saznajte više na www.supertoonfestival.com.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.