Tu ste: Home // Kazalište // Dvanaesti sventvičentski ples

Dvanaesti sventvičentski ples

Dvanestu godinu za redom renesansni istarski gradić diše za ples. Vrijeme je za Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat! Od 22. do 26. svibnja istarska će plesna metropolica ugostiti svjetske koreografe, pedagoge i plesače. Predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije. Ravnateljica Snježana Abramović Milković s hrvatske je plesne scene izabrala autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu, te dvije predstave matičnog Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, „Tri none“, ujedno i premijera. Poznat i po audiovizualnim podražajima, ovogodišnji će Svetvinčenat začiniti Šikuti Machine (Hrvatska) i Thierry de Mey (Francuska).

Glavni dio programa održavati će se u starom Kaštelu i još friškom Art centru, ali će se veliki dio festivalske programacije, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži.

Kao i svake godine, održat će se i edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od 22. do 26.7. pod vodstvom odlične Jasmine Prolić – „Plié, Tendu, Jeté“, te radionica cirkuserije za djecu i mlade pod vodstvom Cie My!Laika, koja je na rasporedu zadnja dva dana festivala.

Svetvinčenat se ponosi vlasništvom nad jedinim ljetnim plesnim festivalom u Hrvatskoj, te je brzo postao i tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, lokalne publike, ali i turista koji dnevnu žegu na obali zamijene plesnim predstavama pod vedrim nebom u srcu Istre. U jedanaest godina održavanja festival je prikazao više od 170 plesnih predstava iz cijeloga svijeta.

Više o programu 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta saznajte ovdje.Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.