Tu ste: Home // Kupusište // Dobro došli natrag u budućnost!

Dobro došli natrag u budućnost!

back-to-the-futureOvog se vikenda u Opatiji održava Liburnicon, festival fantastike i znanstvene fantastike. Od 21. do 23. kolovoza u Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova festival će slaviti svoje deseto izdanje, a organizatori iz udruge Kulturni front za jubilej su priredili program sastavljen od ponajboljeg iz festivalske prošlosti, kao i nove adute festivalske budućnosti. Pod krovnom temom „Povratak u budućnost“ sudionici i gosti razmatrat će različite scenarije putovanja kroz vrijeme i vremenske paradokse! Između ozbiljnoga i zabavnoga, program sadrži pedesetak događanja, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, izložbe, kvizove, performase, koncerte i neizostavne društvene igre!

Liburnicon je festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije. Prvi Liburnicon održan je 2006. pod imenom Abbacon i tada je to bilo okupljanje tek nekoliko desetaka zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i fantastiku sa šireg područja grada Opatije. Danas je to festival s više od tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, koji svojim raznolikim programom privlači ljude svih dobi i interesa.

Na Liburniconu ćete svoju budućnost moći doznati i u ciganskom šatoru!

Na Liburniconu ćete svoju budućnost moći doznati i u ciganskom šatoru!

Od Harryja Pottera do nuklearne fizike

Glavna gošća desetog Liburnicona je Klaudija Čermak, majstorica specijalnih filmskih efekata koja je vrhunce karijere ostvarila na projektima kao što su „Harry Potter“ („Odaja tajni“ i „Darovi smrti“), „Gladijator“ ili „Troja“. O tehnikama koje koriste poznati svjetski filmski studiji na festivalu ćete moći doznati iz prve ruke! O putovanju među zvijezdama s Koradom Korlevićem i Vladimirom Paarom razgovarat će televizijski meštar s ruba znanosti Krešimir Mišak. O svijetu nuklearne fizike predavat će Davor Horvatić, o energetskim sustavima piramida i stožaca Ivan Šimatović, o psihodelicima kao prozoru u drugačiju stvarnost Ratko Martinović, a o budućnosti 3D printinga Sven Maračić.

Ljubitelji cosplaya i sami mogu prošetati Opatijom maskirani u poznate likove iz filmova, knjiga i stripova, pa i osvojiti koju nagradu. Natjecati se možete i u LARP-u, ili u igrama koje donosi udruga Igranje. Osim okušavanja u klasičnim igraćim naslovima, možete pokušati postati i najmoćnije čudovište Dalekog Istoka u turniru King of Tokyo! Udrgua The Hauntlings poziva vas pak da se upustite u mističnu Dungeons&Dragons avanturu u ciganskom šatoru! Svoj čaj i kavu moći ćete u japanskom stilu popiti u Maid cafeu, gdje će vas poslužiti ljupke dame udruge Sumimasen.

Požurite jer još stignete na ovaj fantastični vikend! A ako mislite da ćete zakasniti, ne brinite, jer u subotu, 22. kolovoza, Odbor za Putovanje Kroz Vrijeme izdavat će dozvole za putovanje kroz vrijeme, doduše za budućost, ali možda ih možete podmititi i da vas pošalju unatrag. Sretan put!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.