Tu ste: Home // Film // Cirkuski zločin stoljeća besplatno u Griču

Cirkuski zločin stoljeća besplatno u Griču

Na novoj Cirkuskoj srijedi u kinu Grič, 2. ožujka 2011. u 20:00, Cirkuski informacijski centar u suradnji s Restartom prikazuje nagrađivani dokumentarac Jamesa Marsha „Čovjek na žici“ („Man On Wire“, 2008.). Redatelj, uz pomoć arhivskih snimki, intervjua i dramskih rekonstrukcija, u maniri napetog trilera u 90 minuta otkriva kako se zaista dogodio „umjetnički zločin stoljeća“. Između njujorških blizanaca, tornjeva Svjetskog trgovačkog centra, 7. kolovoza 1974. jedan je neobični Francuz potajno razapeo žicu i plesao na njoj punih sat vremena. Philippe Petit svojim je pothvatom blizance doveo na novinske naslovnice, kakve si oni neće osigurati do terorističkoga napada 11. rujna 2001.

„Čovjek na žici“ osvojio je više od 25 međunarodnih filmskih nagrada među kojima i nagradu žirija i publike na Sundanceu, te Oscara za najbolji dokumentarni film. Cirkuska srijeda sa svojim besplatnim ulazom jedinstveni je termin u kojem se može pogledati ovo dokumentarno remek djelo, a kao i svakoga puta, najsretniji posjetitelj osvaja i vrijedan cirkuski poklon paket (vrijednost 625 kuna) kojim nagrađuju Mala performerska scena, Cirkorama, Triko i Zmajevna.

Prije i nakon projekcije u kinu Grič posjetitelji mogu kupiti svoj primjerak upravo izišloga DVD-a s dokumentarcem „Čovjek na žici“ po promotivnoj cijeni od 45 kuna (cijena u maloprodaji je 59 kuna). Cirkuska srijeda u kinu Grič s besplatnim ulazom i nagradama događa se svake prve srijede u mjesecu.1 komentar na " Cirkuski zločin stoljeća besplatno u Griču "

  1. Natalija Z. napisao:

    Gledala ovo. Odlican film. TKo nije, nek svakako ne propusti!
    Mozda i ja navrnem, da si kupim DVD za neciji poklon

    Thumb up 0 Thumb down 0

Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.