Tu ste: Home // Glazba // Besplatne glazbene improvizacije

Besplatne glazbene improvizacije

francuski_paviljon_vStudentski centar i Kultura promjene večeras predstavljaju Večer glazbene improvizacije. Nastupit će norveški glazbenici Sidsel Endresen i Stian Westerhus koji će u MM centru od 21 sat predstaviti svoj drugi album Bonita, a sat vremena kasnije, u Francuskom paviljonu nastupit će flautistica Eda Rimanić i multimedijski umjetnik Bojan Gagić.

Svatko tko je doživio live nastup norveškog dvojca, svjedoči o njihovom jedinstvenom i telepatskom glazbenom dijalogu. Njihov je zajednički muzički svijet magičan i misteriozan, istovremeno predivan i zastrašujući. Sidsel je jedna od vodećih vokalistica na međunarodnoj improvizatorskoj sceni, a u dosadašnjoj je karijeri ostvarila niz značajnih suradnji, bilo da je riječ o isključivo glazbenim projektima ili pak filmskim, kazališnim i plesnim. Stian je glazbenik koji svojim nevjerojatnim muzičkim talentom, znanjem i znatiželjom kontinuirano pomiče granice odnosno ograničenja električne gitare, kombinirajući istovremeno sirovu ekspresivnost i virtuoznost te melodijski instinkt.

Nakon nastupa u MM centru, publika je pozvana da se preseli u Francuski paviljon na Kružionu za flautu i ostalo, tu će nastupati Eda Rimanić i Bojan Gagić u svom prvom zajedničkom projektu. Korištenjem akustičnih i elektroničkih instrumenata, balona koji podižu mikro zvučnike te kompjutera i ambijentalnih mikrofona naglašavaju samu specifičnost akustike Francuskog paviljona čiji kružni prostor kao zadnji instrument u nizu, pretvara ovo djelo u jedinstvenu zvučnu sliku.

Rimanić i Gagić donijet će sve što imaju, dvadesetak različitih instrumenata koji podrazumijevaju DIY elektroniku, električnu gitaru, kontrabas, flauta, klarinet, nekoliko kompjutera, ritam mašine, sintesajzere… Upuštat će se u nestandardne kombinacije pa se tako može očekivati melodika s gitarskom distorzijom, odnos ritma srca s ritmom koračanja kroz paviljon, mikrozvučnici s lo-fi loopovima privezani na balone tako da mogu mijenjati visinu izvora zvuka u prostoru… Cilj je stvoriti jedinstvenu zvučnu sliku koju je nemoguće ponoviti na isti način u nekom drugom prostoru. U ovom slučaju, glazbenici sviraju zajedno s Francuskim paviljonom, ne u njemu.

Da ove glazbene improvizacije još bolje legnu, ulaz na oba koncerta je besplatan!Komentiraj

*


Copyright © 2012 Kupus.net. All rights reserved.
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.